said and done

Här kommer reslutaten av blåbärsbullarna som tog en himla tid att baka!

Innan ugnen...




Efter ugnen




Tjingeling<3

blueberry bun

God Morgon!


Slöar i soffan och tittar på Rachael Ray för tillfället, har faktiskt redan käkat frulle bulle och packat lite. För ovanlighetens skull så ser det faktiskt ganska organiserat ut i min (läs; pappas) stooora resväska! Bravo på mig!
Men jag vet dock inte om min väska kommer att klara vikt-gränsen på 20 kilo.. Hm, får kanske rensa lite när mamma kommer hem.

Idag blir det nog mest slöa i solen (måste ju fixa till färgen lite), ska även försöka att baka blåbärsbullar från "a piece of cake" ger er såklart bild bevis senare, även om bullarna ser ut som *hej kom och hjälp mig* haha!. Får se om jag orkar dra mig iväg till Åhlens för att köpa fina formar, annars får det bli vanliga..
Updatde på bullarna kommer, håll ut!

Tjingeling<3

Catching up with Fröken Fransson

har suttit och solat en stund nu och ska iväg och träffa Fransson på stan om en timme ungefär. Kanske ta en fika och shoppa någonting på rean?

Idag blev det ytterligare en lunch på stan, denna gången på Waynes. Efter det strosade jag omkring och köpte bla. två kulor glass (choklad och jordgubb) men hon i kassan tyckte tydligen att det skulle vara extra stora skopor idag när det är så varmt och öste på med glass.. Så mina två glasskulor blev typ 4 st istället, men det ska man väl inte klaga på?
Idag måste det även börja packas för min del. vet inte ens om jag har någon resväska där all packning får plats (har jag sagt att jag är sämst på att packa?) konstigt nog är det alltid neccesärerna som tar störst plats, dumma shampoo, tvål och balsam flaskor som ska vara så himla svåra att packa ner!

Tjingeling<3


Sova länge?





Nä, inte precis..
Vaknade vid åtta av att jag var galet hungrig! Hel knas..
Och jag som hade tänkt sova länge idag, aja, nu har jag iallafall käkat frukost och sitter och tittar på en film.

vad ska ni göra idag?

ööh.

Ni får ursäkta att min design har fått spratt för tillfället..
Tror att det har ngt att göra med att Blogg.se har gjort om lite, förhoppningsvis fixar det sig snart.

Tjingeling<3

Onsdag eftermiddag, sommarlov 2009

Har precis gått in efter att ha suttit ett tag i solen, helt galet varmt är det! Och för ovanlighetens skull så blåser det inte heller.. Bra jobbat vädergudarna!
Sitter just nu och mumsar på en stoor skål Keso med sylt och färska jordgubbar, det är väldigt gott kan jag informera alla om!

Käkade lunch med Mamma tidigare idag, En sallad med Mozzarella, melon och tomat blev det för oss (om någon är intresserad) och den var också väldigt god.
Det handlades även en ny Vitamin Well smak på vägen hem. Denna gången tog jag en som tydligen skulle hjälpa när man kände sig ofokuserad, om den funkar vet jag inte men god var den!


Tjingeling<3

Nu är den smakad!

Min glass alltså..
Tillsammans med Jordgubbar i ett högt glas var den faktiskt jättegod! Tänka sig att det var så enkelt att göra egen glass..
Dock var den väldigt mäktig, men det kanske beror på min *hrm* stora portion? haha!

Om 35 minuter börjar Sveriges match mot Serbien och den ska såklart kollas in! Men fram tills dess är det nog allsång som gäller, för kan det egentligen bli mer sommar?!






Tjingeling<3

Jag har gjort glass.

Japp, precis.. Tänkte bara säga att jag faktiskt precis har gjort klart min mjölk/mintchoklad glass, nu står den i frysen och väntar på att få ätas.

Mums!

Tjingeling<3

Vitamin Defence.. Sounds good, doesn´t it?

Efter som att mina kära vänner är så duktiga och jobbar denna sommaren (till skillnad från mig) så finns det faktiskt inte så mycket att göra för tillfället.. Hur kul är det att spatsera omkring själv liksom?
Så idag har det blivit en kortis på stan och lunch på Espresso house i hamnen.. Väldigt mysigt faktiskt, med lite Cardigans i Ipoden och en scones med ost & marmelad framför mig så kunde det knappt ha varit bättre.
Och att hela stan är fylld med snyggingar som man kan spana på gör ju inte direkt saken sämre, eller hur? Då är det bara att sätta på sig solglasögonen och börja spaningen, haha!

På vägen hem köptes det en Vitamin well, ni vet de hypade nya dryckerna som *alla* dricker?
iallafall, så bestämde jag mig också för att prova en (för de ska ju tydligen vara jätte bra..Och jag faller inte alls för reklam...^^) smaken som jag köpte var Citrus/fläder och den ska tydligen vara bra för imunförsvaret..
Betyget blir en 4/5, då eftersmaken är lite konstig. Men annars var den super fräsch!

Och vad tycks om min nya design förresten?

        
 

Så glad blir man om man dricker Vitamin Defence! ..




Tjingeling<3





Uttråkad!


I am boored!






Tjingeling<3





New T-shirt from T-shirt store




Solen skiner, det är nästan vindstilla och fåglarna kvittrar. Jappjapp, sommarlov i ett nötskal kallas det!


I förmiddags var jag nere på stan för att leta shorts (står i gårdagens inlägg), inga shorts hittades dock (!) men en tröja från T-shirt store ligger nu fint ihopvikt på min säng..
Är superglad att de har öpnnat här i lilla Hbg!
Idag har även min biljett ner till Nice bokats och jag flyger på Lördag, Stort tack till kusinerna som låter mig bo i huset som dem har hyrt i en vecka! Tjoho! 


Ett litet smakprov på min
nya fina tröja..

Vad tycks? 


 




















Tjingeling<3

I´m Back!

Home sweet home.

Är äntligen hemma efter att ha varit hos farfar över helgen, det är alltid lätt kaotiskt där över midsommar..
Nu har vi precis käkat här hemma och idag åt vi varmrökt lax med färskpotatis, kall rom-sås och sparris. Efterrätten var såklart klassikern Svenska jordgubbar (vad annars?) med glass och grädde. Tror seriöst att min mage kommer att gå bananas och spricka snart! Men gott var det iallafall.

Imorgon drar jakten på "shortsen med hög midja" igång för mig och jag ska gå skallgång på stan efter de perfekta shortsen till min förhoppningsvis kommande Nice resa..
Har hört skvaller från kusinerna att huset som de hyr har en pool som är byggd på så sätt att om man hänger på poolkanten så är det en brant backe nedanför och man har utsikt över medelhavet.. Doesn´t sound too bad huh?
ååh, hoppas verkligen att vi hittar bra flygbiljetter så att jag kan åka ner en vecka!
Trots att jag alltid får res-feber typ en vecka innan jag ska åka och inte vill åka fast jag vill.. Knepigt knepigt.





Fyller på med bild från skolavslutningen






Tjingeling<3


Impulsiv

Beskriver nog mig denna eftermiddag ganska bra, det är nämligen så att mina kära kusiner har hyrt hus strax utanför Nice i två veckor (de är på väg´ner just nu)  och jag har nu blivit tillfrågad om jag inte vill flyga ner nästa vecka och vara med där i en vecka! Vet dock inte 100% om jag åker men shit så kul det skulle vara!

Iallafall midsommar idag och jag befinner míg just nu hos farfar, har dock dragit mig undan från festlighetgerna för tillfället (bara för att kunna uppdatera er) hah! bra undanflykt va?
Nä, snart drar jag mig nog ner till trädgården igen. Jag menar, det finns ju faktiskt lite tårta kvar....
Jag hoppas att er midsommar har varit eller är trevlig!

Tjingeling<3

väntandes

Sitter just nu på sturup, pappa hade sin mini dator med sig, och väntar på micke (kusinernas pappa), tror att han landar 20,20... Efter det bär det av till Simris där det ska ätas lax-middag. Börjar faktiskt bli hungrig nu,,
Inte intressant alls egentligen men jag hade inget bättre för mig än att skriva lite.
aja, glad midsommar på er!


Tjingeling<3

Filmdag

God Morgon!

Har precis käkat frukost och halvligger nu i min säng kollandes på någon film med (hon i ghostwhisperer ?)  den verkar faktiskt ganska rolig!
Känner att jag nog kommer att bli liggandes här åtminstonde hela förmiddagen då det är piss väder ute (läs; regn, kallt och vind) har iallafall loads med filmer och min bok som jag började på igår så jag ska nog klara mig! 
ikväll bär det av till Simris där mina kusiner har sommarställe, och imorgon åker alla vidare till farfar för midsommarfirande.. är ordentligt förberedd för en heldel små grodorna dans med Ronja haha!
Hopppas att ni får en bra midsommar!

Tjingeling<3




dumma tekinska prylar!

ÅÅÅ!
Jag skrev ett inlägg i förmiddags som fortfarande inte har blivit publicerat!  Vart har det tagit vägen liksom!?

ibland skulle det nog vara bättre om de tekinska prylarna tog en dayoff..

lätt att vara efterklok

Gick ner på stan för att kolla på Sverige matchen med Anna, Annie och Fransson tidigare ikväll. Följde sedan med ett marchingband (?) upp till Olympia där de tre små fillifjonkarna lyckades fixa fem gratisbiljetter till Italien-Serbien som faktiskt pågår just nu.
Jag mitt pucko tackade nej till en biljett (tänkte att Ita- Ser säkert inte skulle vara så bra, dessutom var jag trött) vilket jag nu surt ångrar när jag sitter i soffan och tittar på matchen på TV:n.
Hoppas att ni har det bra på matchen iallafall!

Sakta men säkert börjar det nu gå upp för mig att jag faktiskt har sommarlov, jag är liksom fri!

I have a feeling that this summer is going to be Great!

Tjingeling<3


Fri som en fågel..

Iallafall i åtta veckor till, för nu har jag S.O.M.M.A.R.L.O.V! wihoo!


De två senaste dagarna har varit helt fantastiska.. Först så var det avslutningsmiddag igårkväll, där bjöds det på massor av god mat, bra musik roliga bilder och såklart alla crazy students..!
Måste bara säga tack för alla dessa åren!
Middagen avslutades med galen dans, först "balkandans" som de flesta faktiskt försökte hänga med på. Även om det ble en försvenskad variant med den klassiska handen i luften. Det gick senare över till Techno som alla gick loss på! händerna i luften, hoppa och skrik. För vi har ju faktiskt tagit "grundenten"! 

Idag var det ju då som sagt skolavslutning och jag skulle tillsammans med Malin vara konfrencier (vilket gick förvånansvärt bra BTW).
Det hela började med den klassiska *host* pommacfrukosten på skolan och sedan bar det av till själva cermonin
Simply the best som var nians "åvgångslåt" gick riktigt bra och de små grupperna som spelade var också super!
Sist var det betygsutdelning och även stipendieutdelning..
Efter en heldel tårfyllda och långa kramar var det dags för de flesta att ge sig av och ge sig ut på nya äventyr..
Lycka till allihopa!  Vi ses väl någon gång..

Ikväll ska jag kanske träffa Fransson på stan och kolla på U-21 matchen på storbild, annars så blir det TV:n här hemma som får stå för fotbollen, får se vad jag orkar efter de senaste dagarnas bravader..

ha det bra allesammans och ha en underbar sommar!






En sneakpeak på min lilla utstyrsel idag..


  
Twinflower och Mayflower på Avslutningsmiddagen               Jag & Malin som konfrencierer (?)


Tjingeling <3

Bäst Timing!

AJajAj!
Känner att en gigantisk huvudvärk håller på att uppsöka mitt huvud.
typiskt mig...






5 Kladdkakor senare..

Gudars vilken rolig helg det har varit hörrni!

Först Larssons i Lördags där det bjöds på Supergod mat och trevligt sällskap! Tack så mycket!
Sedan var det dags för Franssons grillkväll igår där det var samma visa igen, Jättegod mat och underbart sällskap!
har nog aldrig ätit så här mycket under en och samma helg i hela mitt liv..!

Idag var det back to reality (nästan iallafall), Musik rep. till ikväll då min musik grupp ska sjunga Yeah yeah wow wow på Avslutningsmiddagen, skåpsnyckel inlämning och kladdkaksbak till middagen också. 5 st Kladdkakor var det som skulle göras och gissa om halva smeten, typ, blev uppäten innan ugnen av de små gottegrisarna (Linnéa, Malin, Anna och Jag) Hah! Men goda blev de!

Nu ska jag nog göra en omelett och glo på tv ett tag. Sedan är det dags för "uppiffning" ... haha!

Tjingeling <3

Tomorrow it´s birthdayparty time!








Mmmm
.
 
Nej det är inte marabou jag äter, det är faktiskt de Chocolate Chip Cookiesen som jag skrev att jag bakade innan.. De blev faktiskt jätte goda!
Knapriga, men sega där choklad bitarna (de stoora) hamnade. Undrar hur länge de kommer att finnas kvar i kylen, själv är jag inne på min andra...

Samtidigt som det är Talang time nu, så försöker jag hitta outfits för morgondagens partaj hos Larssons.. Förtillfället lutar det åt Shorts, men vi får se hur vädret blir.. som alltid.


Trevlig kväll!

Tjingeling<3


ojsan, hoppsan. Finns det plånböcker med lås?

ojoj, Jag har gjort det igen.
Skulle ju bara fixa present till imorgon och så slutar det med att jag kommer hem med en present OCH en klänning OCH en Penna (?!) OCH en ansiktstvål!
Borde verkligen ha plånbokslås.. Finns det?
Men för att se det positiva så har jag nu en klänning/tunika till Avslutnings middagen på Måndag.

Förtillfället är jag duktig och bakar Chocolate Chip Cookies för fulla muggar!
testar ett nytt recept ur Maries nya "bakbok" så jag hoppas att de blir goda.. Men då det inte finns några äckliga ingredienser i så ska det väl gå vägen, tror jag.
Har dock väldigt ont i magen (halva smeten ligger där och åker runt), men så är det när man ska baka.

I bilen på väg hem från Middags shoppingen så insåg jag att det faktiskt har regnat konstant i 12 timmar här.. 12 timmar! Det är ju hur länge som helst!
tycker otroligt synd om alla studenter som får spatsera runt i sina fina kläder och håruppsättningar i regnet och vinden.
Hoppas hoppas att min student blir bättre (3 år tills dess men ändå).

Veritas numquam perit


Tjingeling<3

jordgubbaj eller vindjuvoj?

Ååh, Marie kom precis hem med 2 liter svenska jordgubbar som det just nu mumsas på inne på mitt rum. Fast för tillfället har skålen kidnappats av min lillasyster som tittar på film i min säng..
Hon har dock lite problem med att avgöra huruvida det är jordgubbaj eller vindjuvoj som hon äter? Man borde väl se skillnad på större röda saker och mindre gröna/lila saker, men tydligen inte när man är 5 år gammal.






Tjingeling<3

I´m going to Rome!

Wiie! i Augusti bär det av till Rom i en vecka, prefekt innan gymnasiet drar igång!
Längtar hur mycket som helst, fast på ett sätt känns det ju fel att längta tills dagarna innan sommarlovet är slut också..

Aja, nu sitter jag iallafall och läser nya Elle som trillade ner i brevlådan för någon dag sedan och käkar Dumle och mackor.. Dumle är nog den godaste "inlindad i papper" godisen, synd bara att det hela tiden ska fastna kola i tänderna så att de nästan limmas ihop..
Och i Elle står det hur man lagar Macaroons på en sida, man kanske skulle försöka sig på det någon gång?
Men samtidigt så ser det väl aldrig lika gott ut när man har gjort någonting själv som det gör på bild?

Mihmet credo.

Tjingeling<3





åå, dessa sysslolösa dagar..

Har kommit hem från ännu en helt onödig skoldag, Har verkligen inte gjort någon nytta (förutom kanske Eng redovisningen).
Men nu kan man iallafall glädjas åt tanken att allting är inlämnat, redovisat och skrivet! Ska nog fira lite ikväll.. Coca Cola Float kanske.?

Rätt så galet egentligen hur länge som man har gått och väntat på dessa dagarna. Ända sedan i Mars tror jag att vi har räknat ner, och nu är det dags!
Jag ska förresten vara konfrencier (tillsammans med Malin) på avslutningen och vi sitter just nu och diskuterar vad vi ska skriva över MSN.
Trodde aldrig att jag skulle gå med på någonting sånt (gillar inte att prata inför många människor) men med Mallan ska det säkert gå vägen. Vi har ju faktiskt känt varandra i 10 år nu.. Jösses!
alla från förskolan har jag ju faktist känt i 10 år! det är mer än halva mitt liv!
Vad konstigt det kommer att kännas när man helt plötsligt inte ser de där vanliga ansiktena i skolan.. Jag slår vad om att jag kommer gå till fel skola flera gånger i höst haha!
Så det är nog med kluvna känslor som jag lämnar min gamla skola och beger mig ut på nya äventyr. Såklart kommer jag att hålla kontakten med de som jag umgås mest med idag, och jag lovar att inte bli en spoiled brat och glömma bort er!, jag kommer nog aldrig glömma grundskolan.. Eller gör man det ?

Ikväll är det Greys´ och jag hoppas verkligen att jag hinner hem till det!  Mamma ska nämligen hämta ut sin cykel i Lund (hon ska cykla vätternrundan i helgen) så vi ska passa på att käka där då också. Men jag hinner säkert.. Det måste jag, speciellt efter att Cupcake/Twinflower berättade vad som skulle hända idag... GASH!

Kan ju också meddela att det regnar förfullt här just nu... Vädergudarna får akta sig om det regnar på våran skolavslutning!








Tjingeling<3

Chocolate mousse.

Choklad mousse på ingång! har precis gjort mig det stora besväret att vispa i en ekströms pulver mousse i mjölk.. Den men till mitt försvar så är den faktiskt väldigt god!
   Tror tilloch med att det blev choklad med latte macchiato smak, inte för jag vet hur den skiljer sig från den vanliga choklad moussen? Jag känner då ingen skillnad.

Tjingeling <3


Today.. I bought this new book.

Tjohoo!

Snart sommarlov! hur känns det? mm, börjar verkligen märkas av i skolan eftersom att vi så smått har börjat städa klassrummen, lämna in böcker och på Fredag är det skåpstädning! Tjoho! alla skolböcker ut!
Vi har även valt skolavslutnings låt idag. Simply the best blev det tillslut (även om ganska många protesterade) men den blev det och nu ska man bara nöta in texten också..

....

Tjingeling<3

Ny plattad..

Godkvällens!

Ska snart lägga mig och läsa i min gosiga säng, tänkte bara checka in och kolla hur det var med er? 
 Har nu under kvällen gjort klart mitt bildprojekt och jag blev faktiskt ganska nöjd iallafall.. På slutet så ploppade det upp en massa bra idéer som jag undrar var de hade hållit hus tidigare?

Kom på att jag glömt att skriva om hajken (har nog varit i chocktillstånd tidigare) men för att inte tråka ut er så sammanfattar jag bara kort.
Första dagen.  

paddling = Okej. Vi välte inte, men ån var ju fylld med stenar som på sina ställen var riktigt elaka! Men alla skratt vägde upp stenbumlingarna

kvällen
= Fantastiskt. Korv och Marshmallow grillning, kort spel och mys vid brasan.

Natten
= hemsk. Sov i en neråtsluttande backe, det var kallt och jag "fastnade" i sovsäcken såfort som jag skulle vända på mig. Slog även huvudet i Fröken Franssons väska några gånger..

Andra dagen.

Paddling = awful. Färre stenar visserligen, men motvind i 5 av 7 timmar, strömmar, "vattenfall" som man fastnade i så att kanoten stod och gungade, regn på det också, Blöta och kalla fötter och hunger gjorde den här kanot turen minnesvärd men jobbig.

Kvällen =  mysig, köttbullar och snabbmakaroner har aldrig smakat så gott och inte grillad banan med mjölkchoklad heller! Kallt men Mysigt som sagt.

Natten = USCH! Kall om fötterna och kall om allting annat också för den delen. Det regnade på tältet, blåste, åskade och blixtrade! Dessutom var det buckligt där tältet stod så sömnen var ganska mycket utesluten.

tredje dagen blev vi hämtade på morgonen och jisses så skönt jag sov i soffan sen hela dagen!

Oj vilket långt inlägg det blev.. Det var ju inte meningen, men men. Gonatt!

Tjingeling!



above a sea of pink clouds, sails the machine that is taking me home.

Hejsan!

åå, har vekligen saknat min lilla blogg här! Kommer nog inte orka updatera er om allt men lite ska jag nog orka skriva.
Till en början så sitter jag nu i soffan och tittar på GG reprisen från igår, måste nog säga att detta är ett av säsongens absolut bästa avsnitt!
Fanken att det är säsongens sista avsnitt, kommer lätt att lägga ner mina pengar på två boxar!

Schweiz var iallafall bra. Kusinens student på Fredagen var rolig som vanligt även om mina fötter höll på att gå av pga. Mina shoe darlings.. Hm. Vill man vara fin får man lida pin antar jag?
På Lördagen var det shoppingdag och jag kom såklart hem med två par skor i tryggt förvar, ett par låga Converse och ett par ballerina.
På kvällen var det ju Sverige-Danmark, som ju inte gick allt för bra..
Man kan lugnt säga att det var en något dämpad stämning bland mina lätt fotbollstokiga kusiner.
På söndagen var det hemrese dags igen och sent igår natt var vi hemma.
Så en snabb resumé av den resan.

Idag hade vi en kort kort skoldag, det enda som vi hann med var faktiskt teknik redovisningen, Otroligt sönt att ha den avklarad, nu är verkligen allting snart klart. Det enda som är kvar är Engelskan imorgon och bilden som ska in imorgon också. Sedan har vi haft våra inlämningar, prov och förhör. Grundskolan är därmed över...

How was your day?

Tjingeling<3


Biverkningar?

Hej kära blogg! (och alla läsare såklart!)

Är nu som ni kanske förstår hemma från Hajken, har legat och tagit igen två dagar utan sömn hela dagen och har nu vaknat upp ur min lilla skönhetssömn... Sitter just för tillfället och fyller på energilagret efter lunch med en skorpor och te (muchos efterlängtat) sedan blir det nog restaurang middag ikväll (också muchos efterlängtat).

Imorgon (läs; snortidigt imorgonbitti) åker vi ner till Schweiz där min kusin Simon ska ta studenten, Grattis till honom!
Hoppas att deras värmebölja håller i sig tills vi kommer ner bara, orkar inte dras med regn och blåst efter gårdagens "storm" i kanoten...

Annars, när hajken ändå kom upp, så har vi haft det jätte bra! Bättre stämning bland alla än vad jag trodde att det skulle vara faktiskt. Och det har verkligen varit två roliga dagar, även om kanotandet nu börjar kännas i armar, ben, rygg (okej... jag vet att jag är en liten mes innerst inne..).
undrar om en hajk kommer med biverkningar liksom? om det är så, då borde de väl snart börja verka eller?

lägger in bilder från hajken så fort som jag har orkat lägga in dem i datorn..

Tjingeling<3

Cocacola Float

Hallå i stugan!


Sitter och försöker att inte få ett sammanbrott på Pappas Laptop (har inte min här) den är så otroligt seg! 
Tänka sig vilken skillnad det kan vara på två datorer som egentligen bara har en åldersskillnad på ett och ett halvt år..


Imorgon 08.00 bär det av, alla småkryp får se upp för nu kommer SL 9-09 och attackerar dem *host host*
Har en känsla av att det kommer att bli roligt och mysigt och väldigt myggigt, men det är en smäll man får ta om man vill ha de första två alternativen..
Har iallafall packat ner allting utom min lunch till imorgon, den slängs ner imorgonbitti (glöm den inte Emma!)

Är just nu supersugen på en Cocacola float,
och för er som inte vet vad denna lilla söt sliskiga sak är för något så kan jag berätta att det är en efterrätt som man gör så här:
Ta 2 kulor vaniljglass och lägg upp i ett högt glas. Häll sedan på cocacola och chokladsås, toppa med lite grädde!
Det låter kanske inte så gott (insåg jag nu) men det är helt fantastiskt! Har hört ett rykte om att Amerikanarna käkar det till frukost.. Om detta stämmer?

Ingen aning...


Tjingeling<3

RSS 2.0