Weheey!

Är tillbaka från gymmet, har precis duschat och sitter och försöker komma på vad jag ska baka för gott.. Är lite sugen på en semifreddo som Leila lindholm har gjort och som jag precis hittade receptet på, tyvärr måste den ju stå i frysen i tre timmar och då hinner jag väl börja klättra på väggarna under tiden?
Nä, det blir nog den ändå..
Här kommer receptet:
4 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.

3. Rör ner mascarponen.

4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.

8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.

10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

Fryst mascarponecheesecake
Från recept.nu



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0