En massa gott gott
Haha, blev inget step 1 pass för mig idag.. Gick till gymmet en liten stund istället men det funkar ju lika bra det.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Mamma står och lagar middag, kyckling med Qinoua (?) tror jag. Det luktar underbart så jag tror att jag ska tassa ut i köket och se vad som händer.
Och på tal om mat, hur gott låter inte det här?

Mariannetryffel
30 st marianne tryfflar
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1. Krossa Mariannekaramellerna , i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Eller kanske

Devil's food chocolate cake
200 g mjukt smör
3 dl muscovado socker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
3 dl vispgrädde
300 g choklad
1 msk smör
1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runt
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runt
Haha! tur att jag har gymkort..
Kommentarer
Postat av: Mikaela
Oj oj vilka toppenrecept. GOda antar jag?:)
Trackback