Ett stycke mjuk pepparkaka!.

Godkväll!
Sitter och mumsar på den mjuka pepparkaka som jag och Mamma bakade idag. Tycker att jag har gjort mig förtjänt av det efter 2½ timmes plugg, att det var Sveriges statskick jag pluggade på gör ju bara att jag förtjänar kakan ännu mer. Faktiskt!
Receptet på kakan kommer här!
Mjuk lingonpepparkaka
Ingredienser

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör och mandelspån till formen
Lingongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl tjock grekisk yoghurt
0.5 dl rårörda lingon

 

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.

5. Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.

6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

8. Lingongrädde: Vispa grädden lätt och vänd ihop den med yoghurt. Smaksätt med rårörda lingon.

 

bild och recept från recept.nu


Tjingeling<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0