Cheewy chocolate gingerbread cookies

á la Leila Lindholm ska jag och L föröska oss på.. Hm..
såhär är det iallafall meningen att man ska göra vi får väl se hur det blir med den saken.
Ingredienser

125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0.5 dl råsocker att rulla i

 

1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.

2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.

3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.

4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.

5. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0