Blåbärsmuffins
Lunchen var god idag, tog en ceasarsallad och visst är det nästan godast när man kommer ner till botten av tallriken och det ligger en massa dressing och parmesan där? typ som en parmesan röra..
Otroligt gott iallafall!
Efter denna underbara lunch bestämde jag mig för att baka blåbärsmuffins . Men eftersom att min kamera har nada batteri så får ni nöja er med bara ett recept sålänge så kommer bilderna senare (typ, om jag inte hinner äta upp alla först)
Du behöver:
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl Strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Mjölk
skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär (eller andra bär, det spelar ingen roll)
Sätt ugnen på 175 (190 om du inte har varmluft) om du vill göra stora och 200 (220 om du inte har varmluft).
Smält smör i en kastrull och vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citron skal i äggsmeten och rör försiktigt.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål, vänd sedan ner det i äggsmeten.
Varva sedan smet och bär i formar på en plåt (ta dubbla formar för att slippa att muffinsen rinner ut som en av mina gjorde!), fyll formarna till 2/3 ungefär.
Grädda i 20 minuter om du gör stora muffins och 12-15 minuter om du gör små.
Lycka till hörredu!
Kommentarer
Trackback